Бібліотекарі Гуляйпілля

Бібліотекарі Гуляйпілля

четвер, 26 березня 2015 р.

До вашої уваги лист:

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ 

ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАПОРІЗЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ
ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ»
ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
ДЕПАРТАМЕНТ КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ, НАЦІОНАЛЬНОСТЕЙ ТА РЕЛІГІЙ
КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСНА БІБЛІОТЕКА
ДЛЯ ЮНАЦТВА» ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
Шановні колеги!
Запрошуємо Вас взяти участь в обласному семінарі «Інновації в масових та групових формах роботи бібліотеки», який проводитиметься Науково-методичним центром позашкільної освіти КЗ ЗОІППО» ЗОР спільно з обласною бібліотекою для юнацтва
з 30 березня по 30 квітня 2015 року.
Семінар відбудеться в інтернет-форматі на базі блогу «Шкільна бібліотека в меді@просторі» та освітній платформі ЗапоВікі.
Мета інтернет-семінару: обговорення питань щодо впровадження інноваційних форм роботи з читачами в бібліотеках навчальних закладів, поширення досвіду роботи з означеної теми.
До участі запрошуються: методисти районних (міських) методичних кабінетів, керівники ЦБС, бібліотекарі навчальних закладів і публічних бібліотек, інші зацікавлені особи.
Виступи з досвіду роботи за темами:
Використання окремої інноваційної форми масової (групової) роботи з читачами (квест, веб-квест, бібліомарафон, бібліокараван, бібліофреш, book-слем, бібліо-кафе, буктрейлер, мозкодром, театралізована вікторина, флешмоб, тощо).
Форми участі в інтернет-семінарі:
Виступ з досвіду використання окремої інноваційної форми масової (групової) роботи з читачами (у вигляді презентації або статті).

У рамках інтернет-семінару:
-     розпочнеться робота щодо створення віртуальної скарбнички «Інновації в масовій роботі бібліотек»;
-     відбудеться віртуальна виставка «Тиждень Книжкових Сюрпризів» за темою семінару, на якій можна представити власний досвід з означеної теми, інноваційні розробки заходів, проведених під час Тижня дитячої та юнацької книги.
Умови участі в інтернет-семінарі:
1.     Матеріали семінару будуть представлені в блозі «Шкільна бібліотека в меді@просторі» (http://schoollibrary13.blogspot.com/p/blog-page_69.html), а матеріали віртуальної виставки «Тиждень Книжкових Сюрпризів» - на сторінці освітньої платформи ЗапоВікі (http://zw.ciit.zp.ua/index.php/Віртуальна_виставка_«Тиждень_Книжкових_Сюрпризів»).
2.     Для представлення власних матеріалів на семінарі необхідно:
a.    надіслати до 25 квітня 2015 року Заявку (додаток 1) на електронну адресу bibl.zoippo@gmail.com;
b.   розмістити підготовлені виступи з досвіду роботи, матеріали для віртуальної виставки в Інтернеті за допомогою сервісів для публікації документів, надати доступ до них;
c.    створити до 30 березня 2015 року посилання матеріалу віртуальної виставки (досвіду з означеної теми, власної інноваційної розробки: сценарію або рекомендації) на відповідну сторінку ЗапоВікі за зразком (додаток 2).
3.     Для участі у створенні віртуальної скарбнички «Інновації в масовій роботі бібліотек» знайти в Інтернеті цікавий матеріал з означеної теми (опис інноваційної форми або сценарій, рекомендації тощо), занести знайдену інформацію до онлайн-анкети, попередньо перевіривши, що даний матеріал відсутній у скарбничці. Термін роботи щодо створення віртуальної скарбнички 30.03-30.04.2015 року.
4.     Обговорення питань з означеної теми, обмін думками (коментарі, запитання і відповіді, вислови власних вражень від матеріалів семінару і віртуальної виставки, форми проведення, пропозиції та побажання тощо) можна реалізувати засобами коментування відповідної сторінки блогу або на сторінці Обговорення (Обсуждение) ЗапоВікі.
5.     З матеріалами семінару та віртуальної виставки можна буде ознайомитися з 30 березня по 30 квітня 2015 року в блозі «Шкільна бібліотека в меді@просторі» та на відповідній сторінці ЗапоВікі.
6.     Для реалізації зворотнього зв'язку, оцінки ефективності семінару та якості представлених матеріалів учасникам бажано відповісти на запитання цільової анкети.
Надіслані матеріали семінару (виступи з досвіду роботи) будуть розглянуті оргкомітетом і схвалені для участі в разі дотримання ними наведених далі вимог.
Учасники інтернет-семінару, які представлять свої матеріали, приймуть активну участь в обговоренні проблеми та матеріалів семінару і віртуальної виставки, отримають сертифікат.
В разі потреби можна отримати консультацію у:
- методиста науково-методичного центру позашкільної освіти ЗОІППО Крижко Людмили Володимирівни (роб. тел. (061) 236 18 44; моб. тел.: 097 403 73 52; 099 319 77 71; skype-name krizshko-l або e-mail bibl.zoippo@gmail.com);

- заступника директора КЗ «ЗОБЮ» ЗОР Петренко Тетяни Володимирівни (роб. тел. (061) 224 07 28; e-mail: younglib.zp@gmail.com)

пʼятницю, 20 березня 2015 р.

Увага!
Всеукраїнський конкурс "Найкращий читач України 2015 року", як і минулого року, проводитиметься у форматі обласного читацького марафону "Книжковий всесвіт дитинства" під девізом "Хай читання буде в радість". Деталі тут